Kommunens behandling av personuppgifter

Med personuppgift avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

Personuppgiftslagen (1998:204) syftar till att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. I lagen anges när och hur personuppgifter får behandlas.

Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde. Personuppgiftsansvariga svarar för att behandling av personuppgifter sker enligt personuppgiftslagen och annan lagstiftning.

Det innebär bland annat att svara för att personuppgifter bara används för de ändamål som de lämnats för, att felaktiga och missvisande uppgifter rättas samt att information  om behandlingen lämnas.

Du har rätt att en gång per kalenderår få information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av kommunens nämnder. Ansökan om att få sådan information ska vara skriftlig och undertecknad av den sökande. 
Ansökan skickas till Linköpings kommun, 581 81 Linköping.

Har du frågor?

Har du frågor kring kommunens hantering av personuppgifter ska du kontakta personuppgiftsansvarig. För kontaktinformation, se Kontakta oss. 

 

Offentlighetsprincipen

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Bostadsinformation
» Start / Bygga & bo / Hitta bostad och tomt

Hitta bostad och tomt

Bostadsinformation
Besöksadress: Östgötagatan 5
Postadress: Medborgarkontor City
Linköpings kommun
Östgötagatan 5
581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-20 66 70
Telefontid:
Fax: 013-20 66 19
Öppettider: mån-fre 10.00-17.00, tors 10.00-19.00, lunchstängt 12.00-13.00,
juni-augusti 10.00-16.00
Webbplats:
Kontakt:

Jag har en fråga och vill bli kontaktad:
* Obligatorisk uppgift
Välj en fil att bifoga i mailet: Ange en kontaktväg nedan * För- och efternamn *: Gatuadress: Postnummer: Postort: Telefonnummer inkl. riktnummer: E-post: (fylls e-postadressen i skickas en kopia av meddelandet till dig) Kommunens behandling av personuppgifter Kommunens behandling av personuppgifter
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.
Ange koden som visas på bilden ovan:*

Jag vill lämna förslag eller synpunkter:
* Obligatorisk uppgift
Välj en fil att bifoga i mailet: Du kan välja att vara anonym, men om du vill att vi kontaktar dig angående ditt förslag eller din synpunkt ber vi dig ange kontaktväg nedan. Namn: Gatuadress: Postnummer: Postort: Telefonnummer inkl. riktnummer: E-post: (fylls e-postadressen i skickas en kopia av meddelandet till dig) Kommunens behandling av personuppgifter Kommunens behandling av personuppgifter
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.
Ange koden som visas på bilden ovan:*

Jag har hittat fel på webbsidan:
* Obligatorisk uppgift
    Välj en fil att bifoga i mailet: Du kan välja att vara anonym, men om du vill att vi kontaktar dig angående felet ange kontaktinformation nedan. Namn: E-post: (fylls e-postadressen i skickas en kopia av meddelandet till dig) Kommunens behandling av personuppgifter Kommunens behandling av personuppgifter
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.
Ange koden som visas på bilden ovan:*
E-post
Flyttkartonger i ett tomt rum

Här hittar du information om kommunala och privata bostadsbolag samt studerande- och seniorboenden. Du hittar även information om rådgivning och stöd i frågor som rör boende.

Söker du hyresbostad?

Bostadsföretagen svarar själva för informationen om lediga lägenheter och hanteringen av eventuella "kösystem". Det finns således ingen kommunal bostadsförmedling i Linköping. Istället har kommunen i samråd med respektive fastighetsägare upprättat en förteckning över de som önskar finnas med på vår informationssida. Du finner dem under Hyresvärdar i menyn till vänster.

Söker du studerandeboende?

Som universitetstad är efterfrågan på studentboende stor. I menyn till vänster hittar du information om Studentbostäder. 

Funderar du på att bygga nytt?

Kommunens tomtförmedling förmedlar kommunala tomter samt informerar om aktuellt utbud av tomtmark. Tomtförmedlingen ger även information om vad privata exploatörer erbjuder. I menyn till vänster hittar du länk till Tomtförmedlingen.

Söker du bostadsrätt eller villa?

På Hemnet och Bovisions hemsidor finner du det utbud av villafastigheter och bostäder som förmedlas via mäklare.  

Vill du hyra ut din lägenhet i andra hand?

Hyr du som hyresgäst ut din bostad kallas det för att hyra ut i andra hand. Du måste ha tillstånd för att få hyra ut i andra hand. Mer information om att hyra i andra hand hittar du på OmBoende.se, se länk till höger.

Linköpings Karta

Linköpings Karta är en vanlig digitalkarta med mängder av  information. Du hittar bland annat förskolor, grundskolor, gymnasieskolor,äldreboende och mycket mycket mer. Länken finner du till höger. 

Fastighetsägare

Är du fastighetsägare och vill stå med på vår hyresvärdslista?
Kontakta oss på Medborgarkontor City, per telefon eller mail, du hittar vår kontaktinformation på denna sidan i högra hörnet, i den grå rutan som heter Kontakt.

Vi är tacksamma om du som fastighetsägare hjälper oss hålla uppgifterna uppdaterade.

Ditt namn:

 

Mottagarens e-postadress:

 
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.

Ange koden som visas på bilden ovan:*


Tips för bästa utskrift

Använd "Spara och skriv ut lista" om du vill ha en enkel lista med kontaktuppgifter och grundfakta om de verksamheter som du valt att jämföra.

Linköpings kommun
581 81 Linköping
Telefon: 013-20 60 00
E-post: Kommunen
Innehållsfrågor: Infomaster
Tekniska frågor: Webmaster
Plusgiro: 9965-5
Bankgiro: 373-3946
Org.nr: 212000-0449