Fairtrade City Linköping

Linköping har satt målet att bli en koldioxidneutral kommun till 2025. Både du som invånare och du som är näringsidkare i Linköping har mycket att vinna på en koldioxidneutral kommun.

 

Vad gör kommunen?

Genom koldioxidneutrala Linköping driver vi ett progressivt arbete för att minska koldioxidutsläppen i Linköpings kommun. Linköping ska vara en hållbar stad att räkna med, inte bara idag utan också i framtiden. Därför har Linköping satt målet att bli en koldioxidneutral kommun till 2025. Både du som invånare och du som är näringsidkare i Linköping har mycket att vinna på en koldioxidneutral kommun. Satsningar och investering kommer på sikt att leda till en attraktivare och mer konkurrenskraftig stad. Du kommer att få en energieffektivare stad som använder varje kilowattimme på ett smartare sätt. Miljön du vistas i kommer att förbättras och på sikt kan det påverka din hälsa positivt.

Fairtrade City Linköping

Fairtrade City är en diplomering för kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Linköping diplomerades som en Fairtrade City den 9 maj 2009. Det är vi mycket stolta över! Vi arbetar för att öka andelen Fairtrade-märkta varor som handlas in på våra skolor, förskolor, äldreboenden och för att de kommunala arbetsplatserna ska ha Fairtrademärkt kaffe i sina fikarum. Under de första åren har vi främst satsat på produktgrupperna kaffe, te och bananer. 

Några gånger per år anordnar styrgruppen för Fairtrade City olika evenemang där man som förening, Fairtrade-ambassadör eller allmänt intresserad medborgare kan medverka, antingen som besökare eller arrangör. Håll dig uppdaterad på vilka aktiviteter och evenemang som är på gång genom att följa Fairtrade City Linköping på Facebook.

 

Välkommen att kontakta vår kundtjänst för frågor till något av förvaltningens kontor:

  • Bygglovskontor
  • Kommunlantmäteri
  • Miljökontor
  • Teknik- och samhällsbyggnadskontor

Öppettider:
Måndag-fredag kl 8.00-17.00 (16.00 juni-aug)

Telefon: 013-20 64 00
Telefontid: Måndag-fredag kl 8.00-17.00 (16.00 juni-aug)

Fax: 013-20 74 95

Postadress: Drottninggatan 45
58181 Linköping

Besöksadress: Drottninggatan 45
Drottninggatan 45 på karta

Tillgänglighetsinformation Drottninggatan 45

Kontakt:
Kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens kundtjänst

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 13 september 2016