Folkungavallen och ny simhall

Linköpings kommun har beslutat att bygga en ny simhall strax söder om Tinnissjön på Folkungavallen, i de centrala delarna av Linköping – en ny anläggning som svarar mot framtidens behov. Bidraget Vågen ritat av 3XN Arkitekter med SLA, WSP, Hifab, Teknologisk Institut utsågs som vinnare i arkitekttävlingen för Linköpings nya simhall samband med kommun styrelsens sammanträde 7/2 2017.

Med den nya simhallen ska området kring simhallen utvecklas till en attraktiv plats för simsport, motion, nöje och rekreation. 

Projekttävling hölls hösten 2016

Fem arkitektkontor har tävlat i den internationella projekttävlingen för hur Linköpings nya bad-, sim- och mötesplats kommer att se ut. En tävlingsjury utsåg det vinnande bidraget Vågen.  

Tävlingsjuryn bestod av politiker från Linköpings kommun, Lejonfastigheter, stadsarkitekten och ytterligare två arkitekter från Sveriges arkitekter. Urvalsprocessen har skett i flera steg där tävlingsjuryn bedömt utifrån ställda krav i tävlingsprogrammet.

Du har möjlighet att läsa:

  • Tävlingsprogrammet som ligger till underlag för arkitekttävlingen
  • Lokaliseringsutredningen - det underlag som ligger till grund för beslutet att placera en ny simhall inom Folkungavallen

Via Linköpings kommuns pressrum kan du läsa de utskick som har gjorts gällande ny simhall.

Följ simhallsprojektet via nysimhall.se

På webben nysimhall.se finns fakta, information, bilder och intervjuer kring den nya bad-, sim- och mötesplatsen så att alla kan följa projektets utveckling. Under hösten 2017 sätts byggspadarna i marken och det beräknas vara klart för första simtaget under år 2021.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 7 februari 2017