Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om förskolan

"Förskolorna i Ljungsbro och Vreta kloster är en mötesplats där alla blir sitt bästa jag!"

Denna vision strävar alla förskolor mot i vårt område. Detta innebär att alla barn bemöts med stor respekt och barnens kompetens tas tillvara. Förskolans lärmiljö ska vara omsorgsfull och inspirera till lärande genom lek.

Förskolan Evastigen

Evastigen är en stor förskola som ligger centralt i Ljungsbro. Vi arbetar i åldersindelade grupper för att erbjuda optimala lärmiljöer där förskolan strävar mot maximalt lärande. Barnen får möjlighet att vara med och skapa framtidens förskola där fokus ligger på hållbar utveckling och IKT.

Innemiljö

Förskolans miljö präglas av inspirerat, lustfyllt och lärorikt material. Här på Evastigen finns många mötesplatser för kreativa processer, det finns bland annat ateljé, bygg och konstruktions verkstad, stort rörelserum och ljusateljé.

Utemiljö

Förskolan Evastigen har en härlig utemiljö med flera gårdar där barnen utmanas i bland annat bygg och konstruktion, odlingslådor och bärbuskar, motorikbana med balans och sittstockar. Möjligheten finns att använda närområdet så som skogen, biblioteket, Göta kanal på ett utforskande och lärorikt sätt.

Pedagoger

Här arbetar pedagoger som är engagerade, nyfikna och sätter barns utforskande och lärande i första hand. På Evastigen har pedagogerna en tro på barns vetgirighet och på barns kompetens.

Kontaktuppgifter till förskolan

Är ni intresserade av att komma på besök, kontakta förskolan för mer information.
Tellus (1 och 2 åringar) 013- 20 53 47
Jupiter (3 åringar) 013- 20 67 63
Saturnus och Neptunus (4 och 5 åringar) 013-20 67 58
Evastigen 47 A
590 71 Ljungsbro

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 17 januari 2018