Om förskolan

Förskolan Skrivaregatan ligger intill Rosendalsskolan och i närheten av Ullevi koloniområde. Vi är en förskola med tre avdelningar – Månen, Solen och Planeten. Vår uppgift är att se till att varje barn möts av en spännande och rolig vistelse på förskolan med sina utmanande lärmiljöer. Du som förälder möts av pedagoger som är intresserade av just ditt barn.

Förskolan Skrivaregatan 19

Förskolan Skrivaregatan 19B

Utemiljö

Förskolan omges av en fin gård med både gräsytor och asfalt. Några vackra träd ger liv och rörelse åt gården på ena sidan där också en liten bro, balansbrädor och en sandlåda finns. På asfalten finns plats för bland annat cykellek, hopprep och att rita med markkritor. På andra sidan av gården finns också träd och en  liten kulle som inbjuder till roliga lekar både sommar och vinter.

Innemiljöer

Förskolan består av tre paviljonger som sitter ihop efter varandra men med egen ingång. Varje del ser likadan ut och består av hall, två större och ett lite mindre rum. Det finns även ett tvättrum med skötbord och toalett.

Barnsyn och förhållningssätt

Vi arbetar med läroplanen som utgångspunkt i allt vi gör tillsammans med barnen. Barnen utvecklas och lär sig i alla situationer under vistelsen på förskolan. Vi använder ett öppet, nyfiket och respektfullt förhållningssätt när vi är tillsammans med barnen. Vi ser varje barn som en person som redan innan det börjar på förskolan kan olika saker.  Vi vet att barn lär genom att samspela med andra och därför är gruppen viktig – att få växa genom att känna sig delaktig!

 Avdelning Månen
   och kök

 tel. 013-20 72 74 

 Avdelning Planeten 

 tel. 013-20 57 67

 Avdelning Solen

 tel. 013-20 59 35

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 31 maj 2016