Om förskolan

I ett flerfamiljshus i Hejdegården ligger förskolan Paletten med plats för 24 st barn. Förskolan ligger nära lekparker, skogs- och strövområden runt Stångån och Trädgårdsföreningen. Att leka och röra sig ute är något vi tar vara på under hela året. Vi är fem pedagoger som arbetar här, förskollärare och barnskötare.

fasad förskolan Hejdegatan 52A

 

Struktur

Förskolans ramtider är kl. 6.00 - 18.30. Öppettiderna kan dock variera utifrån barnens tillsynstider, vilket gör att öppnings- och stängningstiderna kan variera olika dagar.

Vår lärmiljö

Paletten är en 1-5-årsavdelning med plats för cirka 24 barn. Vi erbjuder ljusa lokaler, pedagogisk tilltalande lärmiljö och aktiviteter enligt läroplanen. Barnens inflytande är viktigt och de inspireras till att interagera, leka och lära tillsammans.

Barnen delas upp i mindre grupper under dagen då de kan utforska och utmanas i lärprocesser efter ålder och intresse.

 

 

Arbetssätt

I vår enhet är Interkulturell förskola och Språkutveckling prioriterade områden. Dessa områden sätter tydlig prägel på vår planering, lärmiljö och reflektion och genomsyrar verksamheten. I praktiken innebär det att vi utmanar barnens nyfikenhet och förståelse för språk. Till exempel genom rim, ramsor, sagor, bokstavslekar och  att förändra lärmiljön efter barnens intresse.

Interkulturell förskola är för oss att belysa olika kulturer i samband med musik, samlingar och i leken. Vi sätter upp bilder på frukter, saker, djur med tillhörande ord på olika språk. Vi lånar böcker på olika språk och läser sagor som handlar om olika levnadsformer. Detta för att förskolan ska uppfattas som en kulturell mötesplats. Vi arbetar aktivt med att skapa en vi-känsla i gruppen och att visa varandra respekt och solidaritet.

 

 

Genom projektarbetet, Vår planet – Vatten, väver vi in aktiviteter som främjar språkutveckling och interkulturell förskola. Vi experimenterar och utforskar vatten för att barnen ska få en utökad kunskap när det gäller begrepp, närmiljö och världsuppfattning.  

Vill ni besöka oss är ni välkomna att göra det. Ring oss 013-20 59 97 så bestämmer vi en tid.

Förskolan Hejdegatan 52A

Skicka e-post till Förskolan Hejdegatan 52A

E-post: ostraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-20 59 97

Besöksadress: Hejdegatan 52A (se karta)

Postadress: Förskolan Hejdegatan 52A
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/fskhejdegatan52a http://www.linkoping.se/fskhejdegatan52a

Förskolechef: Annika Bladh
Telefon: 013-29 46 24

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 31 januari 2018