Om förskolan

Vår förskola ligger i Tannefors i anslutning till parkområde och med närhet till Stångån. Förskolan Krypin består av två avdelningar med cirka 36 platser, Mjölnaren 1 år - cirka 3 år och Luffaren cirka 3 år - 5 år. Personalgruppen består av sex pedagoger, både förskollärare och barnskötare.

fasad förskolan Stationsgatan 5, Innerstaden

 

Struktur

Frukost serveras klockan sju och från klockan åtta tas barnen emot utomhus.

Förmiddagen ägnas åt aktiviteter i mindre grupper, till exempel projektarbete och språksamlingar enligt "före Bornholmsmodellen".

Efter lunch sover barnen på Mjölnaren utomhus i vagnar, privata eller förskolans, året om. Luffarens barn som fortfarande har behov av att sova, sover inomhus på madrass. För de barn som inte sover läser vi i mindre grupper. På eftermiddagen leker vi ute och/eller inne.

Vi arbetar med förskolans värdegrund och allas lika värde, vi bemöter varandra med respekt och är lyhörda för varandras åsikter.

 

Prioriterade områden

Förskolan arbetar just nu med de prioriterade områdena språk och mångkulturell förskola. Vi lägger stort fokus på språk genom bland annat arbetet med tecken som stöd (TAKK), arbetet med före Bornholmsmodellen och husets gemensamma språkfokus.

I det mångkulturella arbetet utnyttjar vi bibliotekets möjligheter. Vi lånar böcker om andra länder och kulturer samt böcker på andra språk när behov finns. Vi genomför även två internationella veckor under tidig vår där vi lägger extra mycket fokus på andra länder, kulturer och språk.

Vill ni besöka förskolan, ring oss så bokar vi en tid som passar, 013-20 84 01.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 17 juni 2016