Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Om skolan

Ljungsbro skola är centralt belägen i Ljungsbro samhälle (år F-9), samt även på landet strax utanför Ljungsbro (Ljungs skola år 4-6). Hos oss är kunskap och lärande centralt. Samtidigt som vi alltid gör vad vi kan för att eleverna ska lyckas med sina studier så förväntar vi oss också att eleverna bidrar med det de kan för att skapa goda resultat och en positiv stämning. Vår vision är: "Genom utmaningar, nyfikenhet och goda relationer vill vi lära oss mer!"

Ljungsbro skola, grundskola

 

Modern studiemiljö i natursköna omgivningar

På cykelavstånd från skolan ligger Göta kanal och Vreta Kloster med sina unika miljöer, men även sjön Roxen med fiskare och fågelskyddsområde. Samtidigt har vi täta kommunala bussförbindelser med Linköpings innerstad, då vi kan använda våra grupprese-busskort från Östgötatrafiken.

Hösten 2011 gjordes en omfattande renovering av Ljungsbro skola. I samband med detta beslutade vi även att ha en sko-fri skola, vilket hjälper till att skapa en lugn och trivsam atmosfär.

Förutom nya och fräscha lokaler har renoveringen inneburit att skolan blivit tryggare och ljusare. Vi har öppnat upp skolan genom att genomgående använda ljusa färger och ha fönster in till arbetsrum och klassrum. Hösten 2013 renoverades även tak och fasad, och under 2016 sker renovering av bland annat NO-salarna.

Inom skolområdet finns stora lekytor, en "amfiteater" och en skejtramp, till glädje för alla skejtare. I vår undervisning utnyttjar vi även närliggande:

  • simhall
  • sporthall
  • idrottsplan
  • Olstorps friluftsområde
  • Stjärnorp med ravinen, slottet och de olika vandringslederna i skogen. 

Verksamhet

Vi organiserar undervisningen i olika arbetslag med sin egen hemvist, där vi också använder oss av hemklassrum på hela skolan.

För de högre årskurserna finns möjligheten att fördjupa sig i sina specialintressen genom våra inriktningar.

Skolan har ett väl utbyggt elevhälsoteam, som består av skolsköterska, skolpsykolog, kurator, SYV, logoped, specialpedagoger och flera speciallärare.

Fritidsgården och biblioteket är en central plats där elever och personal umgås tillsammans. Vi har en heltidsanställd fokusbibliotekarie, och ett bibliotek som används flitigt i undervisningen. Fritidsgårdens personal, som även finns på plats dagtid, kan på ett unikt sätt verka för ett helhetsperspektiv på "hela eleven", något som är en viktig del för att uppnå vår vision.

Delaktighet är viktigt på en skola, och hos oss kan eleverna påverka sin skolgång genom engagemang i t ex elevrådet eller skol-IF och därmed bidra med viktiga inslag.

Ljungsbro skola

Skicka e-post till Ljungsbro skola

E-post: norraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-20 69 42

Besöksadress: O G Svenssons väg 3 (se karta)

Postadress: Ljungsbro skola F-9
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/ljungsbroskola http://www.linkoping.se/ljungsbroskola

Rektor: Charlotta Stjärne
Telefon: 013-20 62 91

Rektor: Jenny Lindvall
Telefon: 013-20 55 83

Rektor biträdande: Catarina Palmér Arfwidsson
Telefon: 013-29 49 16

Rektor biträdande: Emma Lund
Telefon: 013-262719

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 26 januari 2018