Om skolan

Ljungsbro skola, grundskola

 

Vår skola ligger i det lilla samhället Ljungsbro, strax norr om Linköping, i närheten av sjön Roxen. Vår vision är: "Genom utmaningar, nyfikenhet och goda relationer vill vi lära oss mer!"

Vår verksamhet

På Ljungsbro skola finns år F-9 och antal elever är ca 500.
Skolbarnomsorgen på skolan består av 6-9 årsverksamhet (fritids) och10-12 årsverksamhet (eftis). Till skolan hör även Fritidsgården för 13-16 åringar. Vi har en fräsch och modern studiemiljö i en naturskön omgivning. Undervisningen är organiserad i olika arbetslag med sin egen hemvist och vi försöker ha hemklassrum på hela skolan.

Resurser

Skolan har ett väl utbyggt elevhälsoteam, som består av skolsköterska, skolpsykolog, kurator, SYV, logoped, specialpedagoger och flera speciallärare. Vi har även en heltidsanställd fokusbibliotekarie, och ett bibliotek som används flitigt i undervisningen.

Fördjupning

För de högre årskurserna finns möjligheten att fördjupa sig i sina specialintressen en gång i veckan genom våra inriktningar. Se mer information under 7-9.

Rektorer på Ljungsbro skola är Agneta Jonsson F-6, Charlotta Stjärne 7-9 och biträdande rektor Anna Olsson. 

Ljungsbro skola är centralt belägen i Ljungsbro samhälle, med närhet till härliga miljöer vid vatten och i skog, vid åker och äng.

Vi har i vår undervisning möjlighet att utnyttja simhall, sporthall, idrottsplan och Olstorps friluftsområde, samtidigt som vi har täta kommunala bussförbindelser med Linköpings innerstad, då vi kan använda våra kulturkort.

På cykelavstånd från skolan ligger Göta kanal och Vreta Kloster med sina unika miljöer, men även Roxen, med fiskare och fågelskyddsområde. Vi kan också enkelt besöka Stjärnorp, med ravinen, slottet och de olika vandringslederna i skogen. 

Inom skolområdet finns stora lekytor, en "amfiteater" och en skejtramp, till glädje för alla skejtare. 

Ljungs skola - den lilla skolan, belägen ute på landet. Här huserar tre klasser från år 4 till år 6 i en vacker miljö för lärande och lek.   Vi vill befästa den lilla skolans stora fördelar, såväl vad gäller undervisning som social samvaro. Närheten mellan klasserna och personalen ger oss möjligheter att arbeta både i små och stora grupper, klassvis eller integrerat.

Välkommen till Ljung, Vi arbetar med natur, kultur och teknik som bas för framtida utveckling. Vi värderar högt vårt arbete med utomhuspedagogik och praktiskt arbeTill skolan:

Telefon: 013-20 58 52 el. 20 58 75

Ljungsbro skola erbjuder fräscha lokaler och en modern studiemiljö. Fritidsgården och biblioteket är en central plats där elever och personal umgås tillsammans. Vi är en skofri skola, som hjälper till att skapa en lugn och trivsam atmosfär.
Vår verksamhet organiseras kring tre arbetslag, ett per årskurs, som alla har sin egen hemvist. Lektionssalar i form av hemklassrum, elevskåp och lärararbetsplatser ligger samlade. Detta skapar en lugn miljö och en trygghet för våra elever.
För att ytterligare bidra till trygghet finns vårt trygghetsteam som arbetar för en positiv anda. Fritidsgården och dess personal, som även finns på plats dagtid, kan på ett unikt sätt verka för ett helhetsperspektiv på "hela eleven", något som är en viktig del för att uppnå vår vision.
Vi har även ett väl utbyggt elevhälsoteam, som består av skolsköterska, psykolog, kurator, SYV, logoped, specialpedagog och speciallärare.
Med våra inriktningar Idrott, Natur och Matematik, Hantverk och Design, Musik/Musikal, Innebandy och Hästsport vill vi ge eleverna möjlighet till fördjupning i något av sina intressen. Här får de varje vecka chansen att utvecklas under kompetent ledning, ofta i samverkan med ortens föreningar.
Delaktighet är viktigt på en skola och hos oss kan du påverka din skolgång genom engagemang i t ex elevrådet eller skol-IF och därmed bidra med viktiga inslag i din skolgång.
Vår vision är att alla elever som lämnar Ljungsbro skola ska göra det med goda kunskaper och glada minnen. Lyckas vi med denna strävan vet vi att vi lagt en god grund för våra elevers framtid.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 21 juni 2016