Världens barn 9 sept

Den 9:e september besökte Sofia Moberg och tre av Bäckskolans elever organisationen Världens barn på deras kick-off inför höstens insamling.

Två av Bäckskolans elever på besök hos organisationen Världens barn. I bakgrunden syns andra människor som också var på besök.

 

Lärare Sofia Moberg och tre elever från klass 3B besökte i fredags Världens barn där de berättade om Bäckskolans arbete med att samla in pengar. Eleverna var mycket förväntansfulla, finklädda och glada och med sig hade de armband till försäljning som årskurs 3 själva gjort.

Efter ett anförande av regionschef Mirjam Engdahl fick Sofia Moberg berätta inför en publik på cirka 160 personer om vår skola och hur skolan tidigare år har samlat in pengar samt arbetat med skolmaterial från Världens barn. I år har barnen pärlat armband i klassrummen som sedan gått till försäljning. Under arbetet med armbanden har eleverna fått träna finmotorik, koncentration, entreprenörskap och mönster. Efter Sofia Mobergs anförande fick de tre eleverna besvara frågor om deras arbete.

Eleverna fick mycket beröm för deras arbete och trevliga sätt. Under eventet såldes armband för över 800 kronor som kommer gå direkt till insamlingen till Världens barn.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 september 2016