Skolbibliotek

Fokusbibliotek är Linköpings kommuns modell för att förbättra skolbiblioteken i grundskolan. Utvalda skolor får under en uppstartsperiod extra medel för att anställa en utbildad bibliotekarie och för inköp av medier. Just nu finns över tjugo fokusbibliotek i kommunen och fler är på gång.

 

Välkommen att vara med i Sommarboken 2017

Nu är tävlingen Sommarboken här och den slutar den 28 augusti. Var gärna med och läs fem böcker och göra bingot så får du en bok som present! Klicka på bilden ovanför för att komma till det dokument som du ska fylla i.

En pedagogisk resurs

Fokusbibliotek är en pedagogisk resurs som stöder elevers lärande och pedagogers arbete genom att:

  • vara en integrerad del av skolans verksamhet
  • verka läsfrämjande
  • utveckla informationskompetens 

Ett integrerat bibliotek

Fokusbiblioteket på Vist skola är integrerat med närbiblioteket i Sturefors och är därmed även öppet för allmänheten. Alla som har ett lånekort hos Linköpings stadsbibliotek eller något annat kommunbibliotek i Östergötland samt Tranås kommun kan låna hos oss. För att eleverna på Vist skola smidigt ska kunna låna under skoltid, får de ett särskilt skollånekort som förvaras i skolan. Samverkan med stadsbiblioteket ger oss även möjlighet att låna in medier från andra bibliotek.Läs gärna fokusbibliotekets handlingsplan här. Fokusbibliotekets handlingsplan

Fokusbibliotek

 I biblioteket arbetar Åsa Ström och Karin Green som är folkbibliotekarie.

Åsa Ström

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 2 juni 2017