Om skolan

Änggårdsskolan ligger i södra Lambohov och har ca 335 elever från förskoleklass till årskurs 6. På skolan arbetar ca 40 utbildade pedagoger. Hos oss träffar eleverna kompetent och engagerad personal i skola och fritidsverksamhet. Vi har fina lokaler med nytt bibliotek och ny matsal.

Änggårdsskolan

 

Speciallärarna har stor erfarenhet och ett nära samarbete med övrig personal, allt för att tidigt upptäcka barnens behov och sätta in insatser där det behövs. Arbetet med språklig medvetenhet börjar redan i förskoleklass och är något som alla pedagoger samarbetar kring.

Vi är stolta över en undersökning som visar att våra elever har goda resultat när de går vidare till andra skolor i årskurs 7. På skolan har vi höga förväntningar på eleverna och vi tror att alla elever kan lyckas i skolan. Vi arbetar för att eleverna ska känna och utveckla:

  • Goda kunskaper
  • Trygghet
  • Positiv självbild
  • Trivsel
  • Ansvar

Lokaler

Hösten 2010 invigdes vårt nya bibliotek och en ny, fin lunchrestaurang. Alla elever har tillgång till biblioteket där både fackutbildad bibliotekarie och bibliotekspedagog arbetar. I lunchrestaurangen serveras god och näringsriktig mat. Lärare äter tillsammans med eleverna varje dag.

Skolsången

På Änggårdsskolan har vi en skolsång som vi brukar sjunga. Vi tycker att den speglar andan på vår skola: "Här på Änggårdsskolan vi gärna satsar, känner att vi alla platsar. Lära mer tillsammans, att lugn och trygg kunna va', dag efter dag, att riktigt kul i skolan få ha ..."

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 10 juni 2016