Decemberbrev från skolledningen F-5

Decemberbrev från skolledningen på Tornhagsskolan F-5

Här kommer terminens sista brev från oss på Tornhagsskolan. Julen närmar sig med stormsteg och vi har bara en skolvecka kvar. Det var inte länge sedan vi stod på fotbollsplanen och hissade flaggan för att fira att vi började skolan i augusti. Mycket har vi hunnit att göra ute i klasserna där ni har kunnat följa arbetet genom besök i skolan, utvecklingssamtal, föräldramöten och veckobrev.

Ett av våra gemensamma fokus på skolan och på fritids har varit och kommer att vara ”Lärande för hållbar utveckling”. Vårt mål är att vi gemensamt skapar förståelse för hur vi tillsammans kan synliggöra och konkretisera ”Lärande för hållbar utveckling” i vår undervisning. Våra lärare har kollegialt arbetat fram en plan för Tornhagsskolans arbete med hållbarhetsfrågor som vi nu följer.

Vi har ett övergripande tema som vi kallar ”Barn i Världen” som sedan delas upp i underteman - ett för varje årskurs. Efter avslutat temaarbete utvärderas arbetet genom elev- och lärarenkäter. Det ska sedan ligga till grund för vårt fortsatta arbete. 

Vi har satt upp anslagstavlor utanför matsalen där resultaten av elevarbeten gällande hållbar utveckling kommer att anslås.

Under december månad har vi följt våra traditioner med adventfirande. Förskoleklasserna, år 2 och mellanstadiekören har underhållit oss med fina Luciatåg på skolan. Onsdagen den 21/12 är årets sista skoldag där alla klasser har olika program.

Lite förändringar som sker från januari:

Skolan öppnar ytterligare en klass till våren för år 1 istället för tre klasser blir vi nu fyra klasser.

Vi tar nu en paus och hoppas att ni allesammans får en riktigt skön jul och nyårshelg!

Vi önskar er en riktigt

God jul

Och

Gott nytt år.

 

Den nya terminen börjar den 9/1 2017 enligt schema.

 

                        Hälsningar

                         Rose-Marie Angelöf, rektor

                         Inga Ivarsson, biträdande rektor                

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 december 2016