Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Ansökan och antagning

Under vecka 2 får du som är folkbokförd i Linköpings kommun ett brev med inloggningsuppgifter om hur du loggar in på webben för att kunna göra din ansökan. Du får hjälp och anvisningar av din studie- och yrkesvägledare.

Ansökan till gymnasie- och gymnasiesärskolan görs via webbplatsen gymnasiestudera.se där finns även information om samtliga utbildningar i Östergötland och Tranås.

Tidplan

  • 15 januari - 15 februari Ansökningsperiod
  • 16 april kl. 08.00 Preliminär antagning. Logga in på webben för att se ditt preliminära antagningsbesked.
  • 16 april - 3 maj Om- och nyvalsperiod. Om du söker utanför Östergötlands län är det inte säkert att man tillåter om- och nyval. Du kan kontrollera detta med din studie- och yrkesvägledare på skolan.
  • 2 juli kl. 08.00 Slutlig antagning. Logga in på webben och följ instruktionerna på antagningsbeskedet.

Vilka gymnasieutbildningar finns att söka?

I katalogen Gymnasievalet/programväljaren kan du läsa vilka program och skolor som finns i Linköping. Katalogen finns att hämta digitalt.

Om en utbildning inte startar lägger gymnasieantagningen ut det på sin hemsida gymnasiestudera.se under fliken Information-Förändring i programutbud.

På webbplatserna gymnasieguiden.se, gymnasieinfo.se och utbildningsinfo.se finns information om samtliga gymnasieutbildningar i Sverige. Om du söker utbildning utanför Östergötland får du själv kontakta respektive skola eller kommun.

Elever som söker till årskurs 1 har rätt att söka nationella program i hela landet även om utbildningen finns i hemkommunen, så kallat frisök. Man kan då bli antagen om det finns lediga platser, det kallas andrahandsmottagning. Om utbildningen är riksrekryterande eller är på en fristående gymnasieskola söker eleven och konkurrerar på lika villkor som elever folkbokförda i hemkommunen.

Gymnasieantagningen

Skicka e-post till Gymnasieantagningen

E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Telefon: 013-20 88 20
Telefontid: Måndag fredag 10.00-11.00

Postadress: Linköpings kommun
Gymnasieantagningen
581 81 Linköping

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 september 2017