Ansökan och antagning

I Linköpings kommun sker ansökan till gymnasieskolan gymnasiesärskolan från vecka 18 januari till 15 februari. Alla sökanden i Östergötlands län ansöker via webbplatsen gymnasiestudera.se, 15 april till 1 maj är omvalsperiod med möjlighet att justera gjorda val.

Vilka gymnasieutbildningar finns att söka?

I katalogen Gymnasievalet/programväljaren kan du läsa vilka program och skolor som finns i Linköping. Katalogen finns att hämta digitalt men delas även ut till eleverna i årskurs 9 i slutet av september.

På webbplatserna gymnasieguiden.se, gymnasieinfo.se och utbildningsinfo.se finns information om samtliga gymnasieutbildningar i Sverige. Om du söker utbildning utanför Östergötland får du själv kontakta respektive skola eller kommun.

Elever som söker till årskurs 1 har rätt att söka nationella program i hela landet även om utbildningen finns i hemkommunen, så kallat frisök. Man kan då bli antagen om det finns lediga platser, det kallas andrahandsmottagning. Om utbildningen är riksrekryterande eller är på en fristående gymnasieskola söker eleven och konkurrerar på lika villkor som elever folkbokförda i hemkommunen.

Ansökan till gymnasie- och gymnasiesärskolan görs via webbplatsen gymnasiestudera.se där även information om samtliga utbildningar i Östergötland finns.

När görs antagning till gymnasieskolan?

I juli går elever som bor i Östergötland in på gymnasiestudera.se och svarar på sitt slutgiltiga antagningsbesked.

Sista dag att svara är den 21 juli, man kan bara svara 1 gång.

Reservantagning startar i början av augusti.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 16 juni 2016