Hoppa till huvudinnehåll

Hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är ett yrkesinriktat program som ska förbereda eleverna för arbete inom dessa områden.

Du får grundläggande kunskaper inom hotell, restaurang och bageri.

Utbildningen förbereder dig för att kunna arbeta med t.ex. bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice.

Under utbildningen lär du dig också att utveckla ett serviceinriktat förhållningssätt och förmåga att kommunicera och samverka med kunder.

Gymnasiesärskolegemensamma ämnen (900 poäng)

Engelska 1 100 poäng

Estetisk verksamhet 100 poäng

Historia 1 50 poäng

Idrott och hälsa 1 200 poäng

Matematik 1 100 poäng

Naturkunskap 1 50 poäng

Religionskunskap 1 50 poäng

Samhällskunskap 1 50 poäng

Svenska 1/SSA 1 200 poäng

Programgemensamma ämnen (600 poäng)

Bageri- och konditorikunskap 100 poäng

Hotell 100 poäng

Livsmedels- och näringskunskap 100 poäng

Måltids- och branschkunskap 200 poäng

Service och bemötande 1 100 poäng

Programfördjupning (700 poäng)

Digital kompetens 100 poäng

Frukost- och bufféservering 1 100 poäng

Frukost- och bufféservering 2 100 poäng

Matlagning 1 100 poäng

Matlagning 2 100 poäng

Matupplevelser 100 poäng

Servering 1 100 poäng

Övrigt

Därutöver ingår individuellt val (200 poäng) och gymnasiesärskolearbete (100 poäng)

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är fördelat över alla 4 åren:

  • år 1 = 1 vecka
  • år 2 = 3 veckor
  • år 3 = 9 veckor 
  • år 4 = 9 veckor

Senast uppdaterad den 11 november 2022