Skönhet och hälsa

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta i fullständig harmoni där friskvård, skönhet och hälsa står i fokus. Under utbildningen får du lära dig alla grundkunskaper inom hud- och kroppsvård, SPA – behandlingar, massage, naglar och makeup.

En terapeut arbetar framför allt med hudvårdande behandlingar som t.ex. ansiktsbehandlingar, makeup, manikyr, pedikyr, kropps- och spabehandlingar, hårborttagning med vax, öronhåltagning och frans- och brynfärg. Dessutom ingår nagelförlängning med konstmaterial och möjlighet att göra prov för att bli diplomerad nagelterapeut. Utbildningen är en bra förberedelse för att fortsätta studera till auktoriserad hudterapeut.

Under utbildningen arbetar du i skolans egen skönhetssalong som har moderna lokaler samt den senaste utrustningen för hud- och skönhetsvård och nagelteknologi.

Vår utbildning är lärarledd och problembaserad och du kommer även att få arbeta självständigt och kunna välja material och verktyg på egen hand samt hitta lösningar om problem dyker upp. Detta får du träna på under din utbildningstid hos oss. Färdighetsträning sker i vår salong.

Denna utbildning passar dig som är social, öppen och kreativ. Du får ett yrke som ständigt är i förnyelse och utveckling, ingen dag är den andra lik. Du som söker ska vara en målinriktad person med ambition och som tycker om att arbeta nära människor.

Under utbildningen som är på två terminer ställs krav på dig att vara problemlösande och målinriktad eftersom utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment.

Utgångar eller studievägar efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan framtida yrken vara, t ex detaljhandel inom skönhetsvår och hälsa, makeup, spa-anläggningar, skönhetssalonger, parfymerier och kryssningsfartyg. Du kan även fortsätta dina studier på yrkeshögskola.

Kursinnehåll

Kurskod Kursnamn Poäng
HAVHAV0 Hantverk - introduktion 200
HAVHNA01 Hantverksteknik 1, ex ansiktsbehandling 200
HAVHNT02 Hantverksteknik 2, ex manikyr, vaxning 200
HAVHNT03 Hantverksteknik 3, ex nagelförlängning 200
MAAMAA01 Massage 1 100
MAAMAA02 Massage 2 100
KVKMAE0 Material och miljö 100
HVKTRA0 Tradition och utveckling 100
FÖSPER01 Personlig försäljning 100

Terminstider

HT16 2016 08 22 – 2016 12 23                                    
VT17 2017 01 09 – 2017 06 09

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Har du frågor kontakta:

Torbjörn Johnsson 013 – 20 72 94

Torbjorn.Johnsson@linkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 september 2016