Delikatess och kök

Är du kreativ och vill arbeta med mat och service, då erbjuder vi dig en bred utbildning inom delikatess och kök.

På utbildningen Delikatess och kök får du lära dig att arbeta professionellt med tillverkning och försäljning av såväl svenska som internationella delikatesser och maträtter för både detaljhandel, cateringverksamhet och restaurang.

Du får möjlighet att lära dig yrkesmässig tillagning av både kalla och varma rätter för paketering och försäljning i butik eller för uppläggning och leverans till kund eller gäst. Du får även kunskap om hantering, exponering och manuell försäljning av delikatesser i butik, såsom kött, fisk och ost. Dessutom läser du en grundkurs i konditori där du lär dig tillverkning av olika konditoriprodukter anpassade för café, butik och restaurang, även en viss del bakning ingår i utbildningen.

Marknadsföring och service genomsyrar utbildningen då du lär dig försäljning direkt mot kund i vår skolbutik med tillhörande cafédel. I kursen livsmedelshygien får du kunskap om lagar och bestämmelser i livsmedelsbranschen.

Efter utbildningen

Detta är en bred utbildning med en stor arbetsmarknad. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som kallskänka i butik eller på restaurang, restaurangbiträde, enklare kock eller med försäljare av livsmedel och delikatesser.

Förslag på kursinnehåll:

Nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras.

  • Livsmedelshygien
  • Matlagning
  • Matlagning specialisering
  • Mat och butik
  • Mat och butik specialisering
  • Service och bemötande
  • Måltid och branschkunskap
  • Konditori 1
  • Bageri 1

Terminstider:

HT16 2016 08 29 – 2016 12 23 
VT17 2017 01 09 – 2017 06 09

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Torbjörn Johnsson 
013-20 72 94

www.linkoping.se/alg

JOBB- OCH KUNSKAPSTORGET

Nygatan 19 
Linköpings kommun 
581 81 Linköpings kommun

013-20 55 00, 
jokt@linkoping.se

www.linkoping.se/vuxenutbildning

Senast uppdaterad den 18 november 2016