Friskvårdsmassör och Spaterapeut

Det här är utbildningen för dig som brinner för hälsa och friskvård. I dagens hektiska vardag efterfrågas friskvårdsbehandlingar mer än någonsin varför detta verkligen är ett yrke i tiden. Under utbildningen får du lära dig samtliga tekniker och kursmoment som utgör grunden för såväl en friskvårdsmassör som en spaterapeut.

Som friskvårdsmassör och spaterapeut arbetar du väldigt nära andra människor varför det är enormt viktigt att vara bekväm i såväl fysiska som sociala situationer. Marknaden ligger för dina fötter då inriktningarna är många, upplev lugnet på ett spa och i en skönhetssalong eller känn pulsen av att frilansa på företag, gym, mässor och events. Du som söker bör vara en målinriktad person som är social, öppen och tycker om att arbeta med och nära andra människor.

Utbildningen är väl förankrad i yrket och varvar hela tiden teori med praktiskt arbete samt färdighetsträning, försäljning och service där våra elever får ta emot kunder på skolans egen salong, detta för att skapa de bästa förutsättningarna för ett kommande arbetsliv. Hos oss kommer du att få utveckla och fördjupa dina kunskaper inom friskvård, massage och spa samt lära dig arbeta självständigt mot en bransch som är under ständig utveckling.

Förslag på kursinnehåll

I tabellen nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras beroende på dina förkunskaper och önskemål. Du planerar i samråd med din lärare hur din utbildning ska utformas så att den passar för just dina framtidsplaner. Du läser 600 poängs heltidsstudier under en intensiv termin.

Hantverk introduktion HAVHAV01 200 p
Hantverksteknik HAVHNT01 200 p
Massage 1 MAAMAA01 100 p
Massage 2 MAAMAA01 100 p

Terminstider:

HT17 2017-08-21 – 2017-12-22  

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Torbjörn Johnsson 
013-20 72 94

www.linkoping.se/alg

JOBB- OCH KUNSKAPSTORGET

Nygatan 19 
Linköpings kommun 
581 81 Linköpings kommun

013-20 55 00, 
jokt@linkoping.se

www.linkoping.se/vuxenutbildning

Senast uppdaterad den 10 april 2017