Makeupartist

Det här är utbildningen för dig som brinner för skönhet och mode samt älskar att uttrycka dig kreativt i färg och form. Under utbildningen får du lära dig samtliga tekniker och kursmoment som utgör grunden för en makeupartist och är förutsättningen för en eventuell väg mot en gesäll inom yrket.

Makeupartistyrket är ett enormt socialt yrke där öppenhet, kreativitet och artisteri är betydande egenskaper. Utgången är bred då inriktningarna är många, arbeta i butik, inom media/tv, fokusera på reklam eller sminka på olika visningar. Du som söker bör vara en målinriktad person som är social, öppen och kreativ och tycker om att arbeta med människor, för även om inriktningarna är många så är de flesta segmenten smala och flest jobb erbjuds inom handeln.

Utbildningen är väl förankrad i yrket och varvar hela tiden teori med praktiskt arbete samt försäljning och service i form av APL, detta för att skapa de bästa förutsättningarna för ett kommande arbetsliv. Hos oss kommer du att få utveckla och fördjupa dina kunskaper inom makeup samt lära dig arbeta självständigt mot en bransch som är under ständig utveckling. Du läser 500 poängs heltidsstudier under en intensiv termin.

Efter utbildningen krävs 3585 arbetstimmar inom yrket för att få avlägga ett gesällprov som makeupartist, detta ligger dock helt utanför skolan.

Förslag på kursinnehåll

I tabellen nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras beroende på dina förkunskaper och önskemål. Du planerar i samråd med din lärare hur din utbildning ska utformas så att den passar för just dina framtidsplaner. Studierna är på heltid under en termin.

Hantverk introduktion HAVHAV0 200 p
Hantverksteknik HAVHNT01 200 p
Personlig försäljning FÖSPER01 100 p

Terminstider:

HT17 2017-08-21 – 2017-12-22  

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Torbjörn Johnsson 
013-20 72 94

www.linkoping.se/alg

JOBB- OCH KUNSKAPSTORGET

Nygatan 19 
Linköpings kommun 
581 81 Linköpings kommun

013-20 55 00, 
jokt@linkoping.se

www.linkoping.se/vuxenutbildning

Senast uppdaterad den 10 april 2017