Nagelterapeut

Det här är utbildningen för dig som är kreatör ut i fingerspetsarna, du brinner för hela skapande processen inom form och färg för naglar. Under utbildningen får du lära dig bastekniker och kursmoment som utgör grunden för en nagelterapeut och är förutsättningen för en eventuell väg mot en gesäll inom yrket.

Nagelterapeutyrket är ett enormt socialt yrke där öppenhet, kreativitet och noggrannhet är betydande egenskaper. Du som söker bör vara en målinriktad person som är social, öppen och kreativ och tycker om att arbeta med människor, yrket är smalt och många startar egen salong eller erbjuds arbete på skönhetssalong eller inom handeln.

Utbildningen är väl förankrad i yrket och varvar hela tiden teori med praktiskt arbete, detta för att skapa de bästa förutsättningarna för ett kommande arbetsliv. Hos oss kommer du att få utveckla och fördjupa dina kunskaper inom nagelvård samt lära dig arbeta självständigt mot en bransch som är under ständig utveckling. Du läser 500 poängs heltidsstudier under en intensiv termin. Vilket motsvarar ca 300 timmar lärarledd undervisning.

Efter utbildningen krävs 3585 arbetstimmar inom yrket för att få avlägga ett gesällprov som nagelterapeut, detta ligger dock helt utanför skolan.

Förslag på kursinnehåll

I tabellen nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras beroende på dina förkunskaper och önskemål. Du planerar i samråd med din lärare hur din utbildning ska utformas så att den passar för just dina framtidsplaner. Studierna är på heltid under ca ett år.

Hantverk introduktion HAVHAV0 200p
Hantverksteknik HAVHNT01 200p
Service och bemötande SEVSEV01 100p

Terminstider:

HT17 2017-08-21 – 2017-12-22  

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Torbjörn Johnsson 
013-20 72 94

www.linkoping.se/alg

JOBB- OCH KUNSKAPSTORGET

Nygatan 19 
Linköpings kommun 
581 81 Linköpings kommun

013-20 55 00, 
jokt@linkoping.se

www.linkoping.se/vuxenutbildning

Senast uppdaterad den 10 april 2017