Lärlingsutbildning med inriktning mot storkök, catering och restaurang

Är du kreativ och vill arbeta med matlagning eller bakning då erbjuder vi dig en yrkesutbildning i lärlingsform med inriktning mot storkök/kock

På utbildningen mot kök får du lära dig att arbeta professionellt med tillagning av såväl svenska som internationella delikatesser och maträtter för både storkök, cateringverksamhet och restaurang.

Du får möjlighet att lära dig yrkesmässig tillagning av både kalla och varma rätter, råvaruhantering, metoder och livsmedelshygien. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som kallskänka i butik eller på restaurang, restaurangbiträde, kock eller med cateringförsäljning. Utbildningen sker till största delen ute på ett företag och studieplanen är individuellt anpassad. Det finns även möjlighet att läsa enstaka kurser inom ramen för utbildningen

Efter utbildningen

Detta är en bred utbildning med en stor arbetsmarknad. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som restaurangbiträde, enklare kock eller inom storkök

Förslag på kursinnehåll:

Nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras.

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel MÅTBRC0 100
Hygien HYGHYG0 100
Livsmedels- och näringskunskap 1 LIVLIV01 100
Matlagning - specialisering MALMAL00S 100
Matlagning 1 MATMAT01 100
Matlagning 2 MATMAT02 200
Matlagning 3 MATMAT03 200

Terminstider:

HT17 2017-08-21 – 2017-12-22 
VT18 2018-01-08 – 2018-06-09

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Torbjörn Johnsson 
013-20 72 94

www.linkoping.se/alg

JOBB- OCH KUNSKAPSTORGET

Nygatan 19 
Linköpings kommun 
581 81 Linköpings kommun

013-20 55 00, 
jokt@linkoping.se

www.linkoping.se/vuxenutbildning

Senast uppdaterad den 10 april 2017