Legend av Marie Lu

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar. Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar.

Legend av Marie Lu

June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.

Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter. (Text från förlaget)

Legend är en bok för unga vuxna och är den första boken i en trilogi som följer June och Day. Enligt mig är detta en mycket bättre ungdomsdystopi än till exempel Hungerspelen och Divergent. Handlingen är sammanhängande, den är inte alltid förutsägbar och den dystopiska framtidsskildringen känns mer realistisk än andra böcker i genren. Det är en oerhört spännande bok fylld av hämndlystnad och intriger, inbördeskrig, rebeller och hemligheter. Och självklart en gnutta förbjuden kärlek.

^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^_^

Titel: Legend
Författare: Marie Lu
Hylla: Ungdomsböcker, under Lu, Marie
Sidor: 291 s.
Andra böcker i serien: Del 2: Prodigy, Del 3: Champion


Första meningen: "Min mamma tror att jag är död."

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 8 februari 2017