En elev i en klass för sig själv

Hammare och spik framför ett litet hus.

 

Arbetsmarknaden ser oerhört ljus ut för de som läser inriktningen fastighet på VVS- och fastighetsprogrammet här på ALG. Och utbildningen har fått enormt bra respons från elever som gått på skolan. Trots det är Mohamed Mohamud ensam elev i sin klass.

Fastighetsfolket, en tidning för Fastighetsanställdas förbund har gjort ett reportage om Mohamed, tidigare elever på ALG och fastighetsbranschen i allmänhet. Mohamed är ensam elev i sin klass, och tycker att det är tråkigt att vara ensam men att utbildningen är bra och mångsidig.

De tre elever som gick ut förra läsåret är mycket nöjda med utbildningen och att de inte ens behövde söka jobb utan blev uppringda av chefen för Veolia i Linköping som erbjöd dem jobb. De totalt 25 praktikveckor som eleverna har ute på arbetsplatser under utbildningen leder det ofta till att de blir erbjudna jobb.

Enligt Arbetsförmedlingen är brist på fastighetsvärdar och fastighetstekniker, och både elever och arbetsgivare tycker det är en både nyttig och rolig utbildning att gå. Då kan man tycka att det självfallet är så att inriktningen förtjänar bli mycket mer populär och eftertraktad under kommande läsår! 

 

Läs mer i reportaget från Fastighetsfolket

Senast uppdaterad den 26 maj 2016