Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet (HA) är ett yrkesprogram där vi på Anders Ljungstedts Gymnasium erbjuder dig en bred utbildning inom handel och administration . Utbildningen förbereder dig för ett arbete inom områden som försäljning, marknadsföring, service och entreprenörskap. Områden där det personliga mötet med andra människor står i centrum.

 

Obs! Programmet är inte längre sökbart.

På Handels- och administrationsprogrammet blandar vi teori med praktik och en stor del av undervisningen genomförs i projektform. Här utvecklar du din kommunikativa förmåga och din självkänsla genom att lära dig sälj- och presentationsteknik. Internethandel/näthandel, marknadsföring, service och kommunikation är några av de viktigaste delarna i utbildningen.

Inriktning Handel och service

Handel och service förekommer inom detaljhandel, företagsförsäljning och logistik. Här lär du dig om marknadsföring, varor och tjänster, information, reklam samt att planera kampanjer och marknadsundersökningar. En viktig del av utbildningen är internethandeln, där du t ex får lära dig om hur nätbutiker fungerar. Det är viktigt att arbeta kundorienterat samt att anpassa sig till olika situationer och målgrupper.

Kurser inom inrikningen Handel och service:

Personlig försäljning 1
Affärsutveckling och ledarskap
Praktisk marknadsföring 1
Inköp 1
Näthandel 1

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Skolan samverkar med näringslivet för att ge dig inblick i hur olika företag arbetar och vilka behov som finns på arbetsmarknaden. 15 veckor APL, arbetsplatsförlagt lärande, ingår i programmet och i och med det får du en bra start till ditt framtida yrkesliv. Du får även starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF).

Framtida yrken

Efter genomförd utbildning kan du jobba som till exempel: butikssäljare, företagssäljare, marknadsförare, butikskommunikatör, visual merchandiser, butiksledare, administratör inom ekonomi samt inom material och inköp, personal, och information och kommunikation.

Senast uppdaterad den 16 november 2016