Inriktning Kök och servering

 

Drömmer du om att bli kock eller servitör, älskar du mat och brinner för vackra uppläggningar, nya smakkombinationer och nöjda gäster, då är inriktningen kök och servering något för dig. En matnyttig utbildning.

Du får lära dig yrkesmässig tillagning av kalla och varma rätter för både lunch- och kvällsrestaurang. Du tillagar både förrätter, varmrätter och desserter från Sverige och resten av världen som serveras i skolans egen restaurang där du och dina klasskamrater får lära er att bemöta olika gästers önskemål och behov på ett professionellt sätt. Du får dessutom lära dig uppdukning och servering samt att kombinera ihop mat och dryck.

Vi har ett väl fungerande samarbete med branschen och du gör din APL på en restaurang som passar dina önskemål. Det finns även möjlighet till utlandspraktik.

Utbildningen är även sökbar i lärlingsform, då är du ute på en arbetsplats minst halva utbildningstiden.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som kock, kallskänka, servitör eller som egenföretagare i restaurangbranschen

Senast uppdaterad den 15 juni 2016