Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Gymnasiets elevkår

Folkungaandan är ingen myt, det är ingenting man bara pratar om, den finns på riktigt och allt vi i elevkåren gör – det gör vi i Folkungaandans namn.

Folkungaskolans fria elevkår är skapad av elever för elever och vi finns till för att göra vår gemensamma skoltid så rolig och givande som möjligt. Vårt mål är att eleverna själva ska kunna forma sin skoltid och påverka den till det bättre.

Vi erbjuder er en bred verksamhet och anordnar en rad evenemang under året, såsom talangjakter, tävlingar och temaveckor: halloween-, jul- och kärleksveckan, då vi pyntar skolan och fixar en massa aktiviteter under en veckas tid. Det är även vi som står för årets höjdpunkt, Skolan Är Vår, ett event där eleverna tar över skolan från eftermiddagen till morgonen efter. Då sitter vi inte bara i klassrummen och hänger utan bjuder in artister, komiker och föreläsare, det hålls debatter, disco, workshops, mysrum och så vidare!

Vi fixar även en studentskiva och en lekdag för treorna mot slutet av läsåret och mycket, mycket mer, allt för att stärka gemenskapen och göra Folkungaskolan till världens bästa skola att gå på!

Folkungaskolan är även hem åt många grymma föreningar. Vi har ett rikt föreningsliv med föreningar som Amnesty Folkunga, Picknickklubben, Gentlemen’s Club, The Sorority Club, Hungriga Kvinnosällskapet, Ny generation och olika politiska föreningar som SSU och MSU Folkunga. Det finns någonting för alla, kanske känner du till och med för att starta en egen förening?

Vi bedriver också påverkansarbete, t.ex. är det vi som diskuterar ordningsregler med skolledningen och vi som ser till att skolan ser ut som NI vill – vi är er politiska röst gentemot lärare och ledning. Det är också vi som fixar skolfoto och skolkatalog varje år och som ser till att treorna får sin studentmössa.

Så om du är ute efter tre gymnasieår som är utvecklande, givande och sjukt roliga så är valet enkelt! Välj Folkungaskolan och Folkungaskolans fria elevkår!

Välkommen in i värmen!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 november 2016