Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Inriktningar och profiler

 

På Folkungaskolans grundskola erbjuds fem inriktningar:

 • Dansklasserna
 • Hem- och konsumentkunskap
 • Konst och design
 • Musikklasserna
 • Scienceinriktning

Till hösten 2018 startar vi även en Musikproduktionsinriktning.

Nedan finns mer information om de olika inrikningarna och profilerna.

ÄR DU DANSINTRESSERAD och gillar att stå på scen? Gillar du att ge järnet i coola danser med fullt ös? Då är dansprofil något för dig.

 

Här får du möjlighet till en grundläggande dansutbildning med fokus på streetdance, jazzdans och modern dans. Vi lägger fokus på glädjen och lusten i att dansa samt att få uttrycka sig genom dans.

I DANSPROFILEN EBRJUDS DU TRE danspass i veckan i vår fina dansstudio i Folkungahallen. Under danslektionerna kommer du att få utveckla teknik, kroppsmedvetenhet, rytmik och förmågan att koreografera dans.

 

 

 

PÅ FOLKUNGASKOLAN ÄR MUSIKEN av stor betydelse och integrerad i skolas arbete. Musiken utgör ett viktigt redskap för lärande, gestaltning och förmedling av idéer och tankar.

 

MUSIK OCH ESTETISKA ÄMNEN ger lust och möjlighet till utveckling och förstärkning av elevens lärande i andra ämnen. Konserter och andra framträdanden förkommer rikligt och spelar både en roligt och viktiga roll i elevens utveckling.

NORMALT SÖKER MAN till Musikklasserna redan i åk 3 och 52 elever antas till år 4 varje år. Vi erbjuder i år ett antal platser även till åk 7.

Intresseanmälan till musikklass sker under höstterminen i år 3 via detta anmälningsformulär.

Vi fyller även på våra musikklasser med några platser till år 7 och för intresseanmälan till det använder man detta anmälningsformulär. (för tillfället är anmälan stängd men öppnar igen vt 18 för anmälan till läsåret 2018/2019)

TYCKER DU OM ATT arbeta praktiskt med att laga mat och baka? Vill du lära dig skapa goda måltider som även är nyttiga och klimatsmarta?

VILL DU LÄRA DIG på vilket sätt våra val vid inköp av livsmedel och andra varor påverkar vår hälsa och ekonomi? Är du intresserad att lära dig hur du genom kloka och medvetna val kan påverka framtiden mot en hållbar utveckling?

VERKAR DETTA INTRESSANT, viktigt och roligt, då är HKK-inriktningen på Folkungaskolan ditt val till åk 7.

ÄR DU INTRESSERAD AV skapande arbete? Är du en kreativ person som vill utveckla dina konstnärliga förmågor? Vill du fördjupa ditt kreativa skapande med gemensamma projekt mellan bild och slöjd? Få kunskaper inom designutveckling i olika material? Fördjupa dina kunskaper i teckning, målning, skulpturformgivning, keramik, foto och digital bildbehandling? I så fall är Konst och designinriktningen på Folkungaskolan ditt val till åk 7.

Inom inriktningen bedrivs även olika studiebesök med syfte att ge dig som elev inspiration och en fördjupad förståelse för skapande arbete!

Om du svarar ja på nedanstående frågor så är nog Musikproduktionsinriktningen på Folkungaskolan något för dig och ditt val till år 7 höstterminen 2018.

 • Är du intresserad av vad ljud är?
 • Vad kan man göra med ljud?
 • Kan ljud väcka känslor?
 • Vill du arbeta med professionell utrustning i studiomiljö och skapa låtar som bara du vet hur de ska låta?
 • Tycker du om att skriva låtar, skapa ljud till filmklipp och planera och genomföra musikaliska projekt?
 • Vill du lära dig mer om hur ljud och musik kan väcka känslor och hur ljud påverkar oss?

ÄR DU INTRESSERAD AV att få fördjupade kunskaper i matematik, naturvetenskapliga och samhällsinriktade ämnen? Vill du upptäcka hur ämnena samverkar med varandra och med andra ämnen i skolan? Tycker du om utmaningar och har höga ambitioner med ditt skolarbete? Vill du lära dig hur du kan påverka framtiden mot en hållbar utveckling? I så fall är Scienceinriktningen på Folkungaskolan ditt val till åk 7.

Undervisningen bedrivs både i traditionell och projektform. Projekten kommer vara tematiska och ämnesövergripande.

 

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 6 januari 2018