Länksamlingar Folkungaskolan

En länksamling är ett antal webbsidor indelade ämnesvis och oftast sammanställd av en redaktion. Redaktörerna granskar sidorna för att se om dessa är pålitliga, relevanta och uppdaterade. Men precis som i all annan informationssökning ska man givetvis vara källkritisk!

 

 • Bibblan guidar (http://bibblanguidar.se/)
  Är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information. Alla resurser i Bibblan guidar har valts ut och granskats av bibliotekarier på svenska folkbibliotek. Bibblan guidar innehåller ca 700 källor som kontinuerligt kontrolleras och uppdateras.
 • Folkbildningsnätet (http://www.resurs.folkbildning.net/resurser/)
  Här kan du inom olika ämnesområden hitta pedagogiska länkar, projektredovisningar, studiematerial, artiklar, rapporter, multimedia för folkbildningen.
 • Länkskafferiet (http://www.lankskafferiet.org/)
  Ämnesindelade länkar som är granskade och utvalda för att vara till hjälp i studier från grundskolan till gymnasiet. Bläddra via ämnesområden eller sök på ord via sökverktyget. Innehåller cirka 3800 länkar. Ansvarig: Myndigheten för skolutveckling
 • Mölndals Stadsbibliotek (http://bibliotek.molndal.se/webbkatalog/)
  En omfattande länksamling med kvalitetsgranskade länkar som är indelade på samma sätt som bibliotekens böcker. Bläddra via menyn till vänster eller fritextsök med hjälp av Googles sökmotor. Innehåller cirka 20000 länkar. Ansvarig: Mölndals stadsbibliotek
 • Referensboken (http://www.referensboken.com/)
  Länkar till uppslagsverk, språklexikon, ordböcker och kartor, tidningar och olika ämnesguider, till fakta om bokbransch och bibliotek, till skönlitterära författare och deras verk.
 • SO-rummet (http://www.so-rummet.se/)
  En sajt för dig som är intresserad av historia, religionskunskap, geografi och samhällskunskap. Webbsidan drivs av Robert de Vries som är utbildad gymnasielärare inom historia, religionskunskap och samhällskunskap med många års erfarenhet som SO-lärare i Göteborg.
 • Östgötabibliotek (http://www.ostgotabibliotek.se/Default.asp?LibraryID=I&MenuItemID=5911&CategoryID=5889)
  Surfa på ämne  - guidar dig till tillförlitliga källor på Internet, tidningar, tidskrifter samt organisationer och myndigheter. Det är gymnasie- och studiebibliotekarierna i länet som samarbetar kring den här tjänsten och ser till att hålla den uppdaterad.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 27 juni 2016