Anna Bertilson ny ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

Anna Bertilson, samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun, har blivit invald som ny ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Anna Bertilson.
Foto: Oskar Lürén

Anna Bertilson väljs in in i avdelningen för samhällsbyggnad tillsammans med Holger Wallbaum, professor vid Chalmers, och Monica von Schmalensee, vd för White arkitekter.

– IVA erbjuder samhället en intressant och behövd plattform för dialog och ny kunskapsbildning. Det känns hedrande att få verka som ledamot inom och för IVA, säger Anna Bertilson.

Nationellt exempel

Anna Bertilson kommer som ledamot i IVA bland annat lyfta fram kommunens utvecklingsplan för ytterstaden som ett nationellt exempel.

– Arbetet i Linköping ger många möjlighet till praktisk tillämpning av ny kunskap. Det känns fantastiskt att få bidra med det, säger Anna Bertilson, som även är utsedd av regeringen som ledamot i Geodatarådet och har deltagit i arbetsgruppen för IVAs projekt Framtidens goda stad.

Fakta:
IVA är en fristående akademi med runt 1 300 svenska och utländska ledamöter. Ledamöterna är beslutsfattare, specialister och forskare från näringsliv, akademi och förvaltning. De runt 1 000 svenska ledamöterna är indelade i tolv avdelningar inom olika branscher. H.M. Konungen är IVAs högsta beskyddare och deltar aktivt i verksamheten.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 juni 2017