Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: http://www.linkoping.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/krisorganisation/

Den nya simhallen får en hoppbassäng

Funktionsprogrammet för Linköpings nya simhall ligger fast men vissa förändringar kommer ske i arkitekturen för att få plats med en hoppbassäng och hålla budget.

Det tidigare funktionsprogrammet som antagits av kommunfullmäktige kvarstår.

– En renodlad hoppbassäng är positivt och ökar simytan för både simsporten och motionärerna, säger Jakob Björneke (S), kommunalråd.

– För oss är ordning och reda i ekonomin och simhallens innehåll viktigast. Det innebär att arkitekturen behöver omarbetas. Nu återstår ett viktigt arbete för att säkerställa en byggnad som håller under många år och bidrar till omgivningen, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd.

Arkitektoniska kvaliteter

– Vår målsättning är att den nya simhallen ska uppfylla de arkitektoniska kvaliteter som anges i tävlingsprogrammet samt de krav som ställs i det lokal- och funktionsprogram som finns, till den budget som beslutats, säger Christian Dahlén, projektchef simhall Lejonfastigheter.

Linköpings nuvarande simhall byggdes på 1960-talet. Spadtaget till den nya simhallen planeras under försommaren 2018. Den nya simhallen beräknas öppna 2021.

Läs mer om projektet med ny simhall:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 8 februari 2018