Fler unga flyttar till Linköping

Linköping ligger på plats fem när Dagens Samhälle granskar vilka kommuner som har stor inflyttning av unga i åldern 20-24 år. Universitetet är en stor bidragande orsak till att fler unga flyttar till Linköping och kommunen jobbar aktivt för att vara en attraktiv studentstad.

Kvinna och man vid dator

– Det är jätteroligt att så många unga flyttar hit. Det visar att vårt universitet håller hög kvalitet, och jag tror och hoppas att deras kompetens kan komma till nytta i vår kommun och för vårt näringsliv även efter studierna, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Granskningen som Dagens Samhälle gjort visar att i 241 av landets 290 kommuner har andelen unga i åldern 20–24 år minskat de senaste fem åren. Universitetsstäder som Linköping, Lund, Uppsala och Umeå har däremot en stor ökning av antalet unga.

I Linköping är var sjätte kommuninvånare student och Linköpings kommun jobbar nära studentkårerna och universitetet för att stärka och utveckla Linköping som studentstad och öka studenternas inflytande.

Dagens Samhälles kartläggning bygger på statistik från Statistiska centralbyrån från åren 2012–2017. Läs hela granskningen här:

Läs även om Linköpings studentstrategi:

Senast uppdaterad den 25 januari 2018