Gemensam satsning på Regnbågsveckan

Inför Linköpings Regnbågsvecka 2016 kommer Linköpings kommun att göra en större satsning än tidigare på veckan tillsammans med arrangörerna RFSL Linköping och Ett Linköping för alla. Veckan ska bjuda på både kunskap och glädjefyllda aktiviteter.

Linköpings kommun har tidigare år stöttat veckan med marknadsföring i form av skyltning, flaggning och information i olika kanaler. I år går kommunen även in med ett ekonomiskt stöd på sammanlagt 500 000 kronor.

– Detta är en ambitionshöjning från kommunens sida. Linköping ska vara en stad som präglas av öppenhet, inkludering och trygghet. För att skapa ett sammanhållet Linköping är det viktigt att lyfta HBTQ-frågorna, alla ska kunna känna framtidstro i Linköping, säger borgmästare Helena Balthammar (S).

Stadigare grund

Regnbågsveckans program har hittills genomförts med ideellt arbete.

– Kommunens stöd ger oss en stadigare grund för att genomföra och utveckla veckan, säger Emil Åkerö på RFSL Linköping.

Det ekonomiska stödet kommer att användas till projektledning, marknadsföring samt bokning av artister och event. Regnbågsveckan omfattar både kunskapshöjande insatser i form av föreläsningar, kommunikation samt Regnbågsparaden.

För hela kommunen

Det övergripande målet för RFSL Linköping är att skapa ett program som erbjuder något för alla linköpingsbor och att Linköpings Regnbågsvecka ska vara ett arrangemang för hela kommunen, inte bara för HBTQ-gruppen. Därför är Linköpings Regnbågsvecka tänkt som en upplysande folkfest för hela Linköping.

Linköpings Regnbågsvecka kommer att arrangeras mellan 26/9-2/10 med fokus på aktiviteter 29-30 september på Konsert och Kongress. 1 oktober går Regnbågsparaden.

Senast uppdaterad den 24 augusti 2016