Linköping bästa miljökommun i länet

I Aktuell Hållbarhets årliga ranking över Sveriges bästa miljökommuner placerar sig Linköpings kommun på första plats i Östergötland.

Totalt hamnar Linköping på plats 32 av 290 kommuner i landet. Det är en förbättring sedan förra årets ranking då Linköping låg på plats 36.

– Det är glädjande att vi är bäst i länet. Vi har höga klimat- och miljömålsättningar, Linköping ska vara en koldioxidneutral kommun 2025. Vi arbetar ambitiöst för att öka produktionen av solel, skapa en giftfri miljö i våra verksamheter och för att bevara och utveckla den biologiska mångfalden, säger Nils Hillerbrand (MP), miljöansvarigt kommunalråd i Linköpings kommun.

Aktuell Hållbarhet har gjort sin ranking genom en enkät och genom uppgifter från bland annat Vattenmyndigheterna, Boverket, SKL och Ekomatcentrum.

Senast uppdaterad den 8 juli 2016