Linköping medverkar i stor hållbarhetskonferens

Onsdag 2 november deltar miljökommunalrådet Nils Hillerbrand (MP), för Linköpings kommuns räkning, i den nordiska konferensen Smart Cities i Stockholm. Han kommer där att lyfta Linköpings kommuns lokala klimatmål om ett koldioxidneutralt Linköping 2025.

Konferensen lyfter ämnen som digitalisering, transporter, energi och ekonomi, samt hur dessa delar kan samverka för att bygga hållbara städer. Nils Hillerbrand deltar i ett panelsamtal som handlar om strategisk planering mot lokala klimatmål. I panelen finns även representanter från Västerås och Växjö.

- Linköpings kommun har kommit långt i klimatarbetet men med ett av Sveriges tuffaste lokala klimatmål har vi en god bit kvar, säger Nils Hillerbrand. En viktig del i att uppnå ett framgångsrikt klimatarbete ligger i att få flera olika aktörer, och inte minst näringslivet, med i arbetet.

Linköping ska vara koldioxidneutralt år 2025 och det innebär att vi inte ska tillföra atmosfären något nettotillskott av koldioxid. Att inte släppa ut någon koldioxid är omöjligt att uppnå till 2025, så därför behöver kommunen också klimatkompensera för kvarvarande utsläpp som görs i kommunen.

Senast uppdaterad den 29 november 2016