Linköpings framträdanden i Almedalen

Linköping kommer att synas och höras under politikerveckan i Almedalen, som startar söndag 3 juli. Ett stort antal politiker, experter och forskare från Linköping är inbjudna att medverka i olika seminarier. Höghastighetsjärnvägar, bostadsbyggande, solenergi och hållbara städer är några av de ämnen där Linköping har en framträdande roll.

Förutom att Linköping deltar i samarbetet East Sweden arenas egna evenemang, så är företrädare från Linköpings kommun och andra institutioner i Linköping inbjudna att medverka vid andra organisationers seminarier. Intresset för Linköpings utveckling i olika frågor är påtagligt.

Till exempel deltar kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S) i Sverigeförhandlingens seminarium om höghastighetsjärnvägar och nyttorna. Kommunalrådet Nils Hillerbrand (MP) medverkar i seminarier om solenergi. Stadsarkitekt Johanna Wiklander debatterar behovet av ny arkitekturpolitik. Åsa Kullberg, affärsområdeschef på Leanlink, diskuterar behovet av ursprungsmärkning av maten i skolor och äldreboenden.

Linköpings kommun medverkar i 22 evenemang och övriga deltagare från Linköping i ett 50-tal evenemang. Därtill kommer evenemang och seminarier i East Sweden Arenas regi.

En sammanställning över Linköpings medverkan i Almedalen finns på Mynewsdesk:

Senast uppdaterad den 8 juli 2016