Linköpings fristadsförfattare med i läsaktivitet på biblioteket

Bok

 

Bokcirklar, läscaféer, utställningar och en pjäs på temat att möta något nytt. Det erbjuder Linköpings stadsbibliotek under hela hösten.

Linköpings stadsbibliotek är med i projektet Läsvågen, som är en del i arbetet med att stimulera läslust. Som en del i projektet genomförs under hösten en läsfrämjande kampanj. Kampanjen pågår hos alla Götabibliotek, som är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Östergötland och Tranås.

Det gemensamma temat för satsningen är ”Läs bara! Att möta något nytt” och den gemensamma huvudboken är ”Ankomsten” av Shaun Tan. Boken handlar om en man som lämnar sin familj för att söka en bättre framtid för dem i ett okänt land.

Bokcirkeln på engelska

Stifts- och landsbiblioteket genomför en bokcirkel på engelska (Ankomsten/The Arrival) onsdagarna 28 september, 26 oktober och 23 november klockan 17.30–19.00. Linköpings fristadsförfattare Housam Al-Mosilli är en av de medverkande.

Senare i höst, 11 oktober visar Sagateatern föreställningen ”Ankomsten” av Teateri, i samarbete med Regionbibliotek Östergötland och Karil. (Kulturarrangörer i Linköping)

23 november föreläser Housam Al-Mosilli, på Stifts- och landsbiblioteket under rubriken “The journey to the roof of the world”, där han berättar om händelser och människor han mött på vägen från Syrien till Sverige.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 19 september 2016