Linköpings kommuns grundskolor får utmärkelse för digitalt lärande

Linköpings kommuns grundskolor ligger i framkant när det gäller digitalt lärande. De tilldelas nu kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2016.

– Det är jätteroligt att vi får den här utmärkelsen, säger Lars Rejdnell, barn- och ungdomschef i Linköpings kommun.

– Detta stärker Linköpings kommun och det arbete vi gör. Det visar att vi är på rätt väg i vårt arbete för ökad måluppfyllelse. På flera olika områden tar vi fram det stöd som behövs för att våra lärare och personal på ett bra sätt ska kunna arbeta med våra elever. Och våra politiker har varit modiga och vågat satsa när det gäller den digitala tekniken.

Långsiktigt arbete

Bakom utmärkelsen Guldtrappan står stiftelsen Yngve Lindbergs minne och partners som exempelvis Skolverket, stiftelsen DIU och Sveriges kommuner och landsting. Guldtrappan har instiftats för skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt utifrån styrdokumenten för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan, med gott ledarskap för kompetensutveckling och kollegialt lärande, digitala lärresurser och nätbaserat samarbete. Utmärkelsen delades ut första gången 2015.

Linköpings kommun är en av sex skolhuvudmän som får Guldtrappan 2016. Motiveringen för Linköpings kommuns grundskolor:

”För ett systematiskt ledarskap, med uppbyggd kultur kring kollegialt lärande och skolutveckling baserad på extern förstalärargrupp som gör klassbesök, intervjuer och ger snabb återkoppling, kombinerad med en ledarutbildning med internationella partners och kontinuerligt stöd i egen utvärdering av resultat för varje skola. Utvecklingsarbete med centra och lärarnätverk med ämnesfokus och med 1-1-satsning, infrastruktur och support som grund”.

Presstjänsten

Senast uppdaterad den 8 juli 2016