Linköpingspolitiker till Fair Trade Forum

Den 18-20 augusti åker miljökommunalråd Nils Hillerbrand (MP) till Fairtrade Forum i Göteborg. Nästa år tar Linköping över stafettpinnen från Göteborg och arrangerar Fairtrade Forum 2017.

Även miljöstrateg Tommy Ek och miljöinformatör Niclas Alsö åker till Fairtrade Forum för att få kunskap och inspiration inför 2017.

Linköpings kommun kommer att bjuda in näringsliv, föreningar och andra organisationer att genomföra forumet, som är öppet för allmänheten.

Linköping är diplomerad som en Fairtrade City sedan 2009 och engagerar lokalsamhället för att öka utbudet och försäljningen av rättvist handlade produkter.

Kraftfullt verktyg

– Ju fler vi blir lokalt som väljer dessa produkter, desto större skillnad gör vi för miljontals odlare och anställda och deras familjer i länder med utbredd fattigdom. I en värld där 1,2 miljarder människor lever i fattigdom och där en av åtta går och lägger sig hungrig känns handeln som ett av de kraftfullaste verktygen för att lyfta människor ur fattigdom. Men för att det ska fungera behöver handeln ske på rättvisa villkor, säger Nils Hillerbrand.

Fair Trade Forum är den årliga nationella samlingsplatsen för aktörer som på olika sätt och former arbetar med etisk och rättvis handel. Huvudman för arrangemanget är värdkommunen tillsammans med Nätverket för rättvis handel som är ett nätverk som består av 16 medlemmar.

– Vi är väldigt glada för att Linköping blir värdkommun för Fair Trade Forum nästa år, säger Nils Hillerbrand. Vi besöker Göteborg för att förbereda oss och inspireras.

Senast uppdaterad den 17 augusti 2016