Maria Ottosson blir kommunikationsdirektör i Linköpings kommun

Nu är det klart att Maria Ottosson blir ny kommunikationsdirektör i Linköpings kommun. Hon tillträder den 1 april.

Maria Ottosson

Maria Ottosson, ny kommunikationsdirektör i Linköpings kommun.

Maria Ottosson kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef på Polisregion Öst. Hon har innan dess arbetat med kommunikation i flera olika chefsroller, bland annat på Saab och på Sjöfartsverket. Hon har även en bakgrund som journalist.

Maria Ottosson ser fram emot sin nya tjänst, som hon ser som ett brett och spännande uppdrag.

– Det som främst lockade mig var den stora utvecklingspotential som verkar finnas både i tjänsten och i Linköpings kommun. Det ska bli spännande att jobba med platsvarumärket och arbetsgivarvarumärket, för att kommunen ska vara attraktiv både som organisation och som plats att verka och bo i, säger hon.

Ledningserfarenhet

Kommundirektör Paul Håkansson framhåller att Maria Ottosson är erfaren, kompetent och kan kommunikation.

– Hon har ledningserfarenhet från flera miljöer. Hon har arbetat både privat och offentligt. Att hon är en god lagledare är en egenskap som jag värdesätter, säger han.

Paul Håkansson konstaterar att kommunikations- och mediebranschen är i förändring.

– Medborgarnas sätt att vilja kommunicera och få information ändras i takt med digitaliseringen. Linköping är en modern stad och vi måste ligga i framkant i vår kommunikation.

Han menar också att det är viktigt att kommunen kan ge god information till exempelvis personer med funktionsnedsättning eller med utländsk bakgrund.

– Det här är ett spännande uppdrag som jag tror att Maria kommer att lösa på ett bra sätt, säger Paul Håkansson.

Senast uppdaterad den 9 januari 2018