Nya ansikten på Linköpings Wall of fame

Hösten 2015 lanserades den första filmen Wall of fame av Linköpings kommun. Filmen lyfter kända personer som på något sätt har bidragit till att sätta Linköping på kartan. Bildspelet visar 30 personer och uppdateras en gång om året. Nu publiceras den nya versionen med fjorton nya personer.

– Från början kom den här idén om en Wall of fame från två medborgarförslag. Därför är det extra roligt att kunna förvalta den idén och fortsätta ta fram nya versioner av vår Wall of fame – kända människor som sätter lite extra ljus på Linköping finns det gott om, säger borgmästare Helena Balthammar (S).

Bildspelet visar nu levande personer med anknytning till Linköping, som genom sin gärning inom näringsliv, forskning, kultur, idrott eller media gjort Linköping känt i Sverige.

Urvalet av nya personer görs av en jury som består av Linköpings borgmästare, kommundirektör, kultur- och fritidsdirektör, kommunikationsdirektör, VD Arenabolaget samt näringslivschef. På så vis hålls filmen levande med nya och gamla kändisar från flera olika områden.

Läs mer om vilka som är med i Wall of fame och se filmen:

Senast uppdaterad den 8 juli 2016