Över 30 000 pendlar till Linköpings tätort

Linköpings betydelse för regionens arbetsmarknad blir allt större. Över 30 000 personer pendlar till Linköpings tätort. Var tredje förvärvsarbetande östgöte har sitt jobb i Linköping.

Linköpings tätort får successivt en ökande betydelse i länet som den ort där arbetstillfällena finns. Ungefär en tredjedel av de förvärvsarbetande med arbetsplats i Östergötland har sin arbetsplats i Linköping, och då har inte de med växlande arbetsplats inkluderats. De kan också ofta ha sin arbetsplats i Linköping.

Mellan 2005 och 2015 ökade inpendlingen till tätorten med 5 400 personer. Detta framgår av ny statistik från Linköpings kommuns statistikkontor. Läs mer i statistikmeddelandet i bifogad länk nedan. Där finns bra grafik och tabeller.

Senast uppdaterad den 31 augusti 2017