Paul Håkansson ny kommundirektör för Linköpings kommun

Kommunstyrelsen har beslutat att tillsätta Paul Håkansson som ny kommundirektör från och med 1 januari 2017. Paul Håkansson arbetar sedan 2009 som vd för Östgötatrafiken och har tidigare varit yrkesofficer inom militären och landstingsråd.

Kristina Edlund och Paul Håkansson

Foto: Markus Widegren

- Paul Håkansson är en stark och erfaren ledare med ett stort kontaktnät i både kommun och region, såväl som nationellt. Jag ser fram emot att samarbeta med Paul Håkansson för att bygga Linköping starkare för framtiden och fortsätta den framgångsrika utveckling Linköping idag har, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

- Jag är glad och hedrad över mitt nya uppdrag. Det känns mycket spännande att få verka som kommundirektör i Linköping. En kommun som ständigt växer, utvecklas och tar sig an nya utmaningar med tillförsikt. Linköpings kommun har tre kärnvärden; modiga, mänskliga och mångfacetterade! Det ger mig en bra utgångspunkt. Jag avser att matcha dessa kärnvärden i mitt ledarskap. Ledorden för mig är öppen, professionell och engagerad, tre förhållningssätt som är viktiga för att vi tillsammans ska leda kommunen in i framtiden på ett bra sätt, säger Paul Håkansson.

Senast uppdaterad den 11 juli 2016