Skäggetorpsskolan får matpris

Skäggetorpsskolan har fått Hagdahls pris för skolbarns matvanor. Priset delas ut av Hagdahlsakademin i samarbete med föreningen Östergötlands Barn till den skola i Östergötland som på bästa sätt stimulerar eleverna att utveckla goda matvanor och bidrar till att de får en sund inställning till mat. Hagdahlsakademin vill med priset även uppmuntra till medvetna val av råvaror, minskat spill och hänsyn till miljön.

Personal i skolrestaurangen

Personalen i Skäggetorpsskolans skolrestaurang. Foto: Clas Vårdstedt

På Skäggetorpsskolan serveras, precis som på alla andra skolor i Linköping, tre olika rätter varje dag, varav ett vegetariskt alternativ. Cirka 75 procent av det som tillagas i skolrestaurangen lagas från grunden, köket kokar egen sylt och har även tagit fram egna kryddblandningar som idag används i Kost & Restaurangs alla kök.

Rektor Kajsa Andersson ser alla som arbetar på skolan som en helhet trots att måltidspersonalen och skolpersonalen finns i olika förvaltningar och månar om all personal. Samarbetet skola och kök är en framgångsfaktor och något som utmärker Skäggetorpsskolan.

Workshop i höst

Till hösten planerar skolan en workshop där all personal ska arbeta med frågor runt måltiden, mat, beteende och förståelse för varandra.

Det är första gången som en skola i Linköping vinner. Priset består av 10 000 kronor samt ett diplom som delas ut vid Hagdalsakademins årliga högtidssammankomst den 6 februari 2017 med efterföljande middag vid Linköpings slott. 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 23 september 2016