Upprustning för bättre bana i Berg

Grusplanen i Berg ska rustas upp. Den nuvarande planen är sliten och ojämn. När upprustningen är klar kommer skridskoåkarna att kunna glädja sig åt en bättre isbana i vinter.

Grusplanen ligger vid Bergsbadsvägen och den upprustade planen kommer att underlätta idrottande under hela året. Planen används flitigt av både av föreningsliv och boende i Berg.

– Vi vill att Linköpingsborna ska kunna röra på sig året om. Upprustningen innebär att förutsättningarna för skridskoåkning blir bättre i vinter. Vårt föreningsliv är viktigt för Linköping och detta underlättar för föreningslivet i Berg, dessutom innebär upprustningen av isbanan ett lyft för de boende i Berg, säger ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre (S).

Nytt material

Upprustningen består bland annat av att banan ska hyvlas och tillföras nytt material, vilket gör den jämnare och spolningen i vinter kommer att underlättas. Utöver detta ska två brunnar åtgärdas och en gammal skylt monteras ner.

Arbetet med att rusta upp grusbanan ska genomföras under oktober månad och planen är då avstängd. Upprustningen beräknas kosta cirka 200 000 kronor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 4 oktober 2016