Ungdomsombud

Kul att du hittat till ungdomsombudens sida! Årets ungdomsombud heter Amanda Ramidh och Narek Habo. Här kan du bland annat hitta information om oss, vad vi gör och kontaktuppgifter.

Ungdomsombuden finns till för dig som är ung i Linköping. Vi fungerar som en länk mellan politiker, tjänstemän och unga. Det betyder att vi underlättar för unga att kunna påverka i kommunen och förverkliga sina idéer!

Presentation av ungdomsombuden 

Amanda Ramidh

Jag heter Amanda Ramidh, jag fyller 20 år och är uppvuxen i Linköping. Studenten tog jag på Folkungaskolan år 2015, där jag läste det Samhällsvetenskapliga programmet. På fritiden trivs jag bäst med vänner och familjen.

Jag har ett genuint intresse av ungas inflytande i samhället och som ungdomsombud vill jag hjälpa till att lyfta ungdomars röster, samt visa möjligheter till att förverkliga sina idéer. Med hjälp av oss ungdomsombud blir det lättare att exempelvis arrangera olika aktiviteter.

Amanda Ramidh

Ungdomsombud

Avdelningen för kommunikation och samhällsutveckling

Telefon:

013-26 32 29, 070-256 99 45

E-post: Amanda.Stechnij-Ramidh@linkoping.se

Narek Habo

Jag heter Narek Habo och jag är 21 år gammal. Jag gick på Katedralskolan och läste Naturvetenskapliga programmet. På fritiden umgås jag med vänner och familj.

Att jobba som ungdomsombud är att vara en länk mellan ungdomar och politiker/tjänstepersoner.

Har du frågor, idéer eller vill påverka ? Hör av dig!

Narek Habo

Ungdomsombud

Avdelningen för kommunikation och samhällsutveckling

Telefon:

013-26 32 29, 070-256 99 45

E-post: Narek.Habo@linkoping.se

Ungdomsombuden i sociala medier

Instagram: @unglinkoping

Facebook: Ungdomsombuden Linköping

Ung Dialog

Ung Dialog 2016 hölls den 9 mars i nationernas hus (kårhuset kollektivet). Elever från olika gymnasieskolor kom för att diskutera med, och ställa frågor till, politiker och tjänstemän från kommunen med flera.

De ämnen som diskuterades under Ung Dialog 2016 var flyktingsituationen. Ungdomsombuden planerade dagen tillsammans med en grupp ungdomar från gymnasiet.

Öppet stadshus

Öppet stadshus anordnas varje år av ungdomsombuden tillsammans med tjänstemän och politiker.

Alla ungdomar som går i åttan och nian på högstadiet bjuds in till Öppet Stadshus. Under dagen får ungdomarna en bild av hur arbetet i stadshuset går till. Där får en bland annat träffa politiker och får chans att diskutera frågor med dem. Ungdomsombuden berättar också om vad de gör och om hur de jobbar med ungt inflytande. Vi erbjuder också en inspirerande aktivitet under dagen som brukar leda till många skratt. Välkomna till vår arbetsplats!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 12 juni 2016