Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Sommarlovsbiljetter delas ut till skolungdomar

I dagarna har nästan 13 700 skolungdomar i Linköpings kommun fått en sommarlovsbiljett till Östgötatrafiken. Samtidigt måste drygt 3000 sommarlovsbiljetter återkallas på grund av felaktigheter.

Linköpings kommun har nu tagit beslut om att barn och ungdomar som är färdtjänstberättigade får åka på sommarlovsbiljetten i färdtjänsten med samma giltighet och villkor som i den övriga kollektivtrafiken. Sommarlovsbiljetten finansieras av ett statligt stöd som riktas till ungdomar som lämnar årskurs 6, 7, 8, 9 samt år 1 och 2 i gymnasiet.

Samtidigt måste drygt 3000 sommarlovsbiljetter återkallas, eftersom underlaget som lämnades till Östgötatrafiken från Linköpings kommun innehöll felaktigheter.

– Jag beklagar verkligen att det har gått ut felaktiga sommarlovsbiljetter. Vi håller på och ser över hur vi hanterar sådana här frågeställningar. Uppenbarligen finns det brister som vi behöver åtgärda. Jag förutsätter att detta inte ska upprepas och hoppas att det inte har ställt till för mycket, säger Anne Hallberg, direktör vid utbildningsförvaltningen.

De ungdomar som har fått felaktiga biljetter kommer att få ett brev hem inom kort med information om detta. I samband med det kommer de felaktiga sommarlovsbiljetterna att spärras och inte vara giltiga för resor i kollektivtrafiken.

Privatpersoner som har frågor om skolskjuts kan kontakta utbildningsförvaltningen, telefon: 013-26 38 00. Öppet måndag-fredag 07.45-16.00.

Anne Hallberg

Utbildningsdirektör