Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Linköping tredje bästa idrottsstad

I SVT:s årliga ranking över Sveriges bästa idrottsstäder hamnar Linköping på tredje plats.

Det har varit ett bra idrottsår för Linköping med prestationer som SM-guld för fotbollsdamerna, silver för volleybollherrarna och hockeydamerna, och semifinal för innebandyherrarna. Tack vare framgångarna är nu Linköping utsedd till Sveriges tredje bästa idrottsstad i SVT:s årliga ranking.

Det är första gången som staden hamnar på pallen. Utvecklingen har de senaste åren gått spikrakt uppåt. 2012 och 2013 var Linköping inte ens med på listan bland den 25 bästa.

– Det är roligt att Linköping är en kommun som går att utvecklas och vara professionell i. Vi arbetar medvetet för att göra den ännu bättre. Linköping ska vara en kommun där det inte spelar någon roll vilka förutsättningar du har. Du ska alltid kunna lyckas inom din idrott, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP).

Cecilia Gyllenberg Bergfasth

Ordförande i kultur- och fritidsnämnden (MP)

Skicka e-post till Cecilia Gyllenberg Bergfasth

E-post: cecilia.gyllenberg-bergfasth@linkoping.se