Utbildning och studiebesök

En del av Lärcenters verksamhet handlar om att utbilda och handleda medarbetare och att ta emot studiebesök i de verksamheter som jobbar med demensvård.

Utbildning

Vi erbjuder utbildning, dels till våra egna medarbetare, men även till andra utförare. Den är uppdelad i tre delar: steg 1, 2 och 3. Vi går igenom de vanligaste demenssjukdomarna och hur de påverkar personen. Stort fokus under utbildningen ligger på personalens bemötande utifrån ett jagstödjande förhållningssätt.

Vi diskuterar även hur vi kan skapa en meningsfull dag med hjälp av verktyg såsom reminiscens, musik och dans. Samt hur personal kan använda sig av beröringsmassage, vilket vi även testar praktiskt. 

Bokning och kostnad för utbildning sker enligt överenskommelse. Gör en bokningsförfrågan genom att maila oss.

Samarbete med skolor och universitet

Lärcenter samarbetar med Linköpings universitet för forskning och kunskapsutbyte. Vi samarbetar även med och tar undervisningsuppdrag på omvårdnadsutbildningarna. På så sätt får vi möjlighet att överföra kompetens till framtida medarbetare och kollegor.

Studiebesök

För studiebesök tar vi emot både grupper och enskilda personer från kommunala och privata utförare, i och utanför Linköpings kommun. Bokning och kostnad för studiebesök sker enligt överenskommelse. Gör en bokningsförfrågan genom att maila oss.

Under studiebesöket ges information om Lärcenter och våra arbetssätt. Det finns även möjlighet att besöka våra olika verksamheter. De vi inte har möjlighet att se, kan vi berätta om och visa bilder från. 

Verksamheter inom demensvård som vi kan besöka

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 juli 2016