Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Servicehus

I Leanlinks servicehus får du som boende en egen lägenhet med trygghetslarm, nära till stöd och omsorg från hemtjänstpersonal, samt tillgång till gemensam service och gemensamma lokaler. På servicehusen finns lunchservering och fritidsverksamhet som alla pensionärer i Linköpings kommun är välkomna att delta i.

 

Lunch på våra servicehus

Du som är pensionär och boende i Linköpings kommun är välkommen att besöka våra servicehus för att äta lunch i restaurangen eller för att delta i fritidsverksamheten. Om du vill försäkra dig om att få dagens rätt kan du ringa till servicehuset och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. En del servicehus erbjuder även lunch för allmänheten. Kontakta det servicehus du är intresserad av, för att få reda på vad som gäller där.

Aktiviteter på våra servicehus

Det anordnas aktiviteter av olika slag på våra servicehus. Det kan exempelvis vara gymnastik, högläsning, bingo, musik eller utflykter. De flesta aktiviteter är kostnadsfria men du får betala för fika och eventuella utflykter. Besök eller kontakta ditt servicehus för att se vilka inplanerade aktiviteter som finns just där.

Boende i servicelägenhet

I våra servicehus finns servicelägenheter. Det innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten. I servicehuset finns även tillgång till sjuksköterska och rehabpersonal.

Hur servicehuset och lägenheterna ser ut varierar beroende på läge och storlek men också i hur avtalen med äldrenämnden är skrivna. Gemensamt för dem alla är att de är anpassade för funktionsnedsättning. De flesta lägenheterna är på 2 rum och kök, ca 65 kvadratmeter och hyresnivån är densamma som för andra jämförbara bostäder. Du inreder med dina egna möbler och saker.

Hur ansöker jag om att få bo i servicelägenhet?

För att ansöka om boende i servicelägenhet ska fylla i och skicka in blanketten ”Ansökan om boende, stöd och service” till socialförvaltningen.

En biståndsbedömare kommer sedan att kontakta dig för att utreda ditt behov och fatta beslut om du är berättigad till en servicelägenhet eller inte. Därefter kan du lämna önskemål om var du skulle vilja bo, exempelvis i ett av Leanlinks boenden. Har du frågor om servicehus och ansökan, kontakta kommunens äldrelots.

Äldrelots

Skicka e-post till Äldrelots

E-post: aldrelots@linkoping.se

Telefon: 013-20 64 01
Telefontid: Måndag-tisdag 09.00-15.00, onsdag-fredag 09.00-12.00 (även klämdagar 09.00-12.00).
Under sommaren v.25-v.32 måndag-fredag 09.00-12.00

Besöksadress: Hertig Karlsgatan 4 (se karta)

Postadress: Socialförvaltningen
Box 356
581 03 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/aldrelots http://www.linkoping.se/aldrelots

Vi har inte möjlighet att ta emot spontanbesök, vänligen ring innan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 4 januari 2018