Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Härnebackens servicehus

Leanlink Äldreomsorg har basansvaret och driver Härnebackens servicehus med 18 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Servicehuset ligger centralt beläget i stadsdelen Ljungsbro.

Härnebackens servicehus

 

Härnebackens servicehus ligger på Härnegatan i Ljungsbro. Vi har allmänna kommunikationer med hållplats ca 100 meter från servicehuset. Något längre bort finns en livsmedelsaffär för dagligvaror. Vi har närhet till Göta Kanal och Vreta klosterkyrka.

 

Boende i servicehuset

På vårt servicehus finns 18 servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 66 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på servicehuset. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar.

Några exempel på aktiviteter:

  • Minigym
  • Matlag
  • Spelstund
  • Boccia

 

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar: 50kr Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

Sjukvård

Leanlink Äldreomsorg är ansvariga för hälso- och sjukvårdsinsatserna på servicehuset. Det innebär att det finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Hemtjänst

Bor du i servicehuset eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Om du vill att vi på Leanlink ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring Gunilla Fryklund, 013-26 38 34 eller ring direkt till servicehusets verksamhetschef som tillsammans med dig planerar de insatser du behöver. Kontaktuppgifter hittar du nedan. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig. Har du en annan utförare av hemtjänst idag, går det självklart bra att byta.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Ann Elofsson

Verksamhetschef Härnebacken och Vretalidens servicehus och hemtjänst

Skicka e-post till Ann

E-post: ann.elofsson@linkoping.se

Telefon: 013-20 63 42

Gunnel Sjöberg

Samordnare Härnebackens och Vretalidens hemtjänst

Skicka e-post till Gunnel

E-post: Gunnel.Sjoberg@linkoping.se

Telefon: 013-20 63 35

Härnebackens hemtjänst och servicehus

Hemtjänst och servicehus i och område kring Ljungsbro

Skicka e-post till Härnebackens hemtjänst och servicehus

E-post: Ann.Elofsson@linkoping.se

Telefon: 013-206335

Besöksadress: Härnegatan 61 (se karta)

Postadress: 590 74 Ljungsbro

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/harnebackens-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/harnebackens-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 31 januari 2018