Förskola och skola

Med vår skolmat vill vi skapa utrymme för kreativitet och valmöjlighet. Alla gäster har olika smak och behov. Några behöver specialkost, andra är allätare och de flesta äter mer när det serveras en favoriträtt.

 

Valmöjlighet skapar vi genom att erbjuda tre olika rätter varje dag i skolan och två i förskolan, varav en rätt alltid är vegetarisk. Vi ger även våra gäster möjlighet att välja tillbehör. Det finns alltid olika typer av sallad i vår salladsbuffé. Ris, pasta eller potatis kan erbjudas i olika former och smaker, exempelvis i bufféer.

Alla dessa parametrar jobbar vi med och väger samman med bland annat kostnads- och näringsberäkningar, vilka rätter som passar bra att servera ihop och är logistiskt möjliga att laga samtidigt i våra kök, samt möjligheter och begränsningar i våra avtal.

Personlig prägel på samma meny

Vi har samma meny i alla skolrestauranger vi driver. Men vi lämnar även utrymme för våra kockars kreativitet och ger dem möjlighet att sätta sin egen prägel på maten som serveras i deras restaurang. Dagar när det exempelvis står kall sås på menyn, kan varje skolrestaurang tillaga den kalla sås som just deras gäster uppskattar eller pröva ett nytt recept.

Dagar det står ”kockens val” på menyn får skolrestaurangerna tillfälle att välja maträtterna som ska serveras. Det kan vara något nytt de vill testa eller en rätt som är önskad av gästerna. Recept som tagits fram under ”kockens val” blir ofta populära. Några av dem finns idag med i menyn och serveras på alla skolor. Eva-Lenas gryta, fiskgratäng a la Ljungsbro och Gottfrids kycklinggryta är några exempel.

Specialkost

För att en elev ska få specialkost behöver målsman lämna in en blankett där allergier eller specialkost anges. Denna lämnas till skolan och restaurangchefen. Har ni frågor eller funderingar, kontakta gärna specialkostansvarig för den aktuella skolrestaurangen.

Besök och ät lunch på en skolrestaurang

Som anhörig är du välkommen att äta lunch på ditt barns skola till en kostnad av 50 kr.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 4 augusti 2016